2ο Γενικό Λύκειο Αργοστολίου

Καλώς ήρθατε στο δικτυακό τόπο του σχολείου μας

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • s1.jpg
  • s2.jpg

2ο Γενικό Λύκειο Αργοστολίου

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

E-mail Εκτύπωση PDF

Σας πληροφορούμε ότι οι καθηγητές του σχολείου είναι διαθέσιμοι τις παρακάτω ημέρες και ώρες προκειμένου να σας ενημερώνουν για την πρόοδο των μαθητών και οποιοδήποτε άλλο θέμα τους αφορά.

Περισσότερα...

Χαιρετισμός Διευθυντή για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

E-mail Εκτύπωση PDF

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ευχόμαστε μια δημιουργική και εποικοδομητική χρονιά για σας και τα παιδιά σας. Για άλλη μια χρονιά επιθυμούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι θα εργαστούμε με ζήλο, ενδιαφέρον και συνέπεια για την μόρφωση και αγωγή των παιδιών σας.  Κύριο μέλημά μας είναι η δημιουργία ενός υγιούς, δημοκρατικού και δημιουργικού περιβάλλοντος για να μπορέσουν οι μαθητές μας να αναπτύξουν στάσεις, δεξιότητες αλλά και να αποκτήσουν αξίες και γνώσεις απαραίτητες για τη μελλοντική πορεία στη ζωή τους.

Για μεγαλύτερη επιτυχία στο έργο μας, το Σχολείο  προσβλέπει στη στενή συνεργασία με όλους τους γονείς. Ολοι μαζί μπορούμε να διαδραματίσουμε ρόλο σημαντικό προς όφελος των παιδιών. Σύντομα θα σας αποστείλουμε αναλυτικό ωρολόγιο πρόγραμμα με τις διαθέσιμες για επικοινωνία ώρες των εκπαιδευτικών.

Διαβεβαιώνουμε ότι το σχολείο μας έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στα προβλήματα των μαθητών και μαθητριών εφήβων αλλά διαθέτει και την απαραίτητη πείρα και γνώση για την διαχείριση και επίλυση αυτών. Για αυτό το λόγο παρακαλούμε να μην διστάσετε να ζητήσετε τη συνεργασία και τη βοήθειά μας. Με διακριτικότητα και σε συνεργασία με άλλες υποστηρικτικές δομές θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί. Δεν χρειάζεται να μας τρομάζει η εφηβεία. Με υπομονή, αγάπη και γνώση είμαστε βέβαιοι ότι θα καταφέρουμε να διαπλεύσουμε τον πολυκύμαντο κάβο της εφηβείας και να οδηγήσουμε τα παιδιά μας σε θάλασσες γαλήνιες. Σ?αυτή την πορεία του ο έφηβος προσπαθεί να διακηρύσσει την ανεξαρτησία του αλλά ταυτόχρονα αναζητά τη σιγουριά εξάρτησης από τους γονείς. Εμείς και εσείς πρέπει να σταθούμε δυνατοί. Γνωρίζουμε ότι και οι δύο αποτελούμε τον πρώτο στόχο επιθετικότητας του εφήβου και θα πρέπει να δεχθούμε τα χτυπήματα χωρίς να φοβηθούμε ή να πανικοβληθούμε. Να συνεχίσουμε με συνέπεια και με κατανόηση να θέτουμε τα πολύτιμα όρια, γνωρίζοντας ότι ο έφηβος τα χρειάζεται για να συγκρουστεί μαζί μας με σκοπό να μας ξεπεράσουν. Η πολύχρονη θητεία μας στον εκπαιδευτικό χώρο μας έχει διδάξει ότι ο έφηβος έχει ανάγκη να θεωρεί τον εαυτό του μέλος μιας δομής η οποία δεν καταρρέει από την επιθετικότητά του και φυσικά ούτε αντεκδικείται για την αντιπαράθεσή του. Συχνά  ακόμη και οι πιο σίγουροι για τον εαυτό τους γονείς και εκπαιδευτικοί υποφέρουν από την επιθετικότητα και την εικόνα του κακού γονέα η καθηγητή που μας απευθύνει ο έφηβος. Πρέπει να προσπαθήσουμε να επιβιώσουμε συναισθηματικά, να μην πληγωνόμαστε και να συνεχίσουμε να ενδιαφερόμαστε και ναπροστατεύουμε τον έφηβο, να είμαστε δυνατοί και πάντα να αποτελούμε  το καταφύγιο, να περιορίζουμε αλλά ταυτόχρονα να δίνουμε την δυνατότητα στον έφηβο να ανοίγεται σε νέες εμπειρίες. Μόνο  έτσι  θα κατορθώσουν να ξεφύγουν από τη σχέση μικρού παιδιού και ενήλικα και να περάσουν προοδευτικά σε μια ισότιμη σχέση ενήλικα προς ενήλικα.

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ


Erasmus 2015-17

E-mail Εκτύπωση PDF

Σχέδιο σχολικής ανάπτυξης  στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus +

Παρουσίαση

 

Εξεταστικά κέντρα ειδικών μαθημάτων

E-mail Εκτύπωση PDF

Δείτε την απόφαση για τον ορισμό των εξεταστικών κέντρων για τα ειδικά μαθήματα για το 2017.

Απόφαση

Ιστοσελίδα υπουργείου

Πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης 16-17

E-mail Εκτύπωση PDF
Εδώ μπορείτε να δείτε την παρουσίαση του περιβαλλοντικού προγράμματος για το σχολικό έτος 2016-2017 με θέμα την λίμνη Πλαστήρα
Υπεύθυνη καθηγήτρια Ποζίδου Χρυσάνθη

Πρόγραμμα πολιτιστικής εκπαίδευσης 16-17

E-mail Εκτύπωση PDF
Εδώ μπορείται να δείτε το πρόγραμμα πολιτιστικής εκπαίδευσης με θέμα τα Μετέωρα για το σχολικό έτος 2016-2017.
Υπεύθυνη καθηγήτρια Κωστή Αντωνία

Σελίδα 1 από 8

Dedicated Cloud Hosting for your business with Joomla ready to go. Launch your online home with CloudAccess.net.